dissabte, 18 de desembre del 2010

Gest auster

"L'home és per ser món. El món es reconeix en ser condició de possibilitat de l'home. Una indiferència intel·ligent alimenta la fal·làcia del coneixement per afirmar-se com a no-sentit.
El sentit amaga el món en llenguatge i destrueix els particulars tot reconeixent-se un engany. El llenguatge es supera en el silenci. Nomès la mirada perduda en cíclica beatitud o en hostil angoixa. Ni transcendència ni immanència, gest auster.
Mínima expressió de l'instant que en nèixer s'esmuny. Economia metafísica vestida de no-res solemne. Discreció del pensament que alleugereix càrregues.
Ser, perquè pugui ser allò que en l'home es nega i s'afirma, es substantivitza, s'indiferència, es reconeix, es supera i es recupera en la bellesa del tot convertit en no-res. Silenciar paraules i rodar, aquesta és l'única veritat de la mentida.
Ser per desfer-se: aprendre per desaprendre mentides. la vanitat humana és la drecera més curta a l'angoixa. La caiguda és proporcional a l'ascens. El pessimisme és l'angoixa dels vanitosos".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


Martin Heidegger